Information vedr. Covid-19

Corona-nedlukning

Kære elever på Tørring Gymnasium

Efter sundhedsministerens pressemøde den 10. december er det meldt ud, at nedlukningen af bl.a, gymnasier også kommer til at gælde for os. Fra mandag den 14. december og frem til 15. januar er al undervisning derfor virtuel.

Du kan læse mere om corona-nedlukningen på Tørring Gymnasium her: Corona_nedlukning

Mvh

Johannes Grønager

--- 

10/12-2020: 

Klassen 2d og en række elever fra andre klasser, i alt 64 personer, er i dag hjemsendt til test, da en lærer på skolen er testet positiv for Covid-19.

Undervisningen foregår virtuelt til og med d. 3 januar 2021 for de berørte elever.

Sundhedsstyrelsen beskriver proceduren således:
Eleven (nær kontakt) skal:
• ringe for at afklare, hvilke dage han/hun eventuelt skal testes på tlf. nr. 70 20 02 33.


Hvis I er i tvivl om noget, så skriv eller ring til Johannes Grønager, jg@toerring-gym.dk
 

 

På Tørring Gymnasium følger vi Sundhedsstyrelsens retningslinjer for smitteopsporing og begrænsning af smittespredning. Det indebærer bl.a. følgende:

  • Hvis man har symptomer på Covid-19 og/eller er testet positiv for Covid-19, må man ikke komme på skolen. Man kan komme på skolen igen 48 timer efter, man er symptomfri. Hvis man er testet positiv, men er uden symptomer, kan man komme på skolen 7 døgn efter, testen er foretaget.
  • Hvis man er identificeret som nær kontakt til en person, som er testet positiv for Covid-19, skal man gå i isolation og blive testet for Covid-19. Man skal testes 4 dage og 6 dage efter, man har været sammen med personen. Man kan komme i skole igen, hvis den første test er negativ. Mens man venter på testsvar, kan elever modtage nødundervisning.
  • Man skal vaske hænder eller anvende håndsprit ved ankomst til skolen og derefter mindst hver anden time, mens man er på skolen.
  • Man skal holde mindst 1 meters afstand til andre personer på skolen. Afstandskravet kan fraviges, når det er nødvendigt for at gennemføre undervisningen.
  • Fra den 29. oktober 2020 til den 2. januar 2021 skal man bære mundbind eller visir på skolen, når man ikke sidder ned.

 

Definition af nære kontakter:

Sundhedsstyrelsen definerer en nær kontakt som en person

  • der bor sammen med en smittet person
  • der har haft direkte fysisk kontakt med en smittet person, for eksempel ved kram.
  • der har haft direkte kontakt med sekreter fra en smittet person, for eksempel en person der er blevet hostet på. 
  • der har haft tæt ’ansigt-til-ansigt’ kontakt inden for 1 meter i mere end 15 minutter til en smittet person

Hele klasser, hvor man i overensstemmelse med Børne- og Undervisningsministeriets retningslinjer har fraveget anbefalingen om 1 meters afstand, betragtes som nære kontakter. 

Har du spørgsmål i forbindelse med Tørring Gymnasiums håndtering af Covid-19-situationen er du meget velkommen til at kontakte skolen på enten telefon 75 80 18 44 eller mailadressen adm@toerring-gym.dk

 

Historik

Klassen 3.b blev den 16.11.2020 hjemsendt, da en elev i klassen uden symptomer var testet positiv for Covid-19. Alle elever i klassen betragtes som nære kontakter og skal derfor testes 2 gange med 2 dages mellemrum. Eleverne kan komme i skole igen, hvis den første test er negativ. Der er etableret nødundervisning.

Klassen 3.b blev den 22.10.2020 hjemsendt, da en elev i klassen med symptomer er testet positiv for Covid-19. Alle elever i klassen betragtes som nære kontakter og skal derfor testes 2 gange med 2 dages mellemrum. Eleverne kan komme i skole igen, hvis den første test er negativ. Der er etableret nødundervisning for klassen 3.b, som forventes at vare til og med den 26.10.2020.

Alle elever i 3b - og nære kontakter til den smittede elev på skolen- er d. 26/10 tilbage i skole og modtager normal undervisning.

 

 

Vil du gerne vide mere?

Så er du altid velkommen til at kontakte os på tlf: 75 80 18 44 eller mail: adm@toerring-gym.dk