Endnu en succesindsamling!

Indsamlingen til Tørring Gymnasiums eget indsamlingsprojekt "TGaid" blev igen i år en succes. Næsten 100.000 kr. præsterede eleverne at samle ind, og dermed kunne vi via skypeforbindelse med uddannelsesprojektet i Zambia meddele, at 9 elever er sikret en gymnasieuddannelse. Beskeden fejret blev på festligste vis.

Tak til alle elever for en fantastisk flot indsats!

Se Johanne og Emmas flotte minidokumentar om indsamlingen ved at klikke på billedet.

Nederst er der billeder af elever i Zambia, som vi tidligere har sponseret.

Hvad er TGaid?

Uddannelse er vejen ud af fattigdom, både for den unge selv, for familien og for udviklingen i hele landet. Det vil privilegerede unge fra Tørring Gymnasium gerne bidrage til. Eleverne iværksætter en gang årligt en elevstyret indsamling til projektet. Pengene samles ind via en række af arrangementer og events, såsom musikcafe, skoleløb m.m. Desuden sælger skolens elever en dags arbejdskraft til virksomheder og forældre i Tørring Gymnasiums opland. Pengene går ubeskåret til unges gymnasieuddannelse i Zambia. 

Projekt Zambia er et sammenhængende uddannelsesprojekt med tilbud til unge i det nordlige Zambia. Skolen ligger ved Tanganyika­søen og rummer en efterskole og en mobilskole. Projekt Zambia tilbyder gratis undervisning til udvalgte unge, der ikke selv har råd til en uddannelse. Skolen gør de unge klar til gymnasiet.

Tusind tak til alle der har hjulpet; enten som arbejdshjælp, arbejdsgivere, sponsorer, bankospillere, koncertlyttere, løbere m.m

Informationsmøde

Går du og tænker på hvad årets sommerferie skal bruges til, og overvejer du at arbejde som frivillig i Projekt Zambia? Når tingenes tilstand normaliserer sig i forholdt til nedlukningen på grund af Covid-19, vil der igen blive fokus på projektet, og der vil blive afholdt et informationsmøde om at blive frivillig.

Kontakt lærere Jesper Koue eller Inger Lehmann hvis du har yderligere spørgsmål. Du kan også finde mere information her. 

TGaid - logo (Simon Nielsen)

På besøg

I forlængelse af årets TGaid-indsamling har vores TGaid-koordinatorer, Inger og Jesper, været på besøg hos skoleprojektet i Zambia, med tanke på at udvide samarbejdet endnu mere. Det blev en fantastisk tur fyldt med indtryk, som vi vil dele med jer her i de kommende dage:

En kæmpe hilsen og tak fra tidligere og nuværende NSA elever til alle på TG. Det er svært at beskrive, hvor glade og begejstrede de er for den hjælp de har fået. Vi har nu set ved selvsyn, hvor stor en forskel vores indsamling gør. Det er smittende at være sammen med så livsglade mennesker med en stærk tro på fremtiden.

Koue og Inger

Læs 2 beretninger fra turen her:

"De frivillige"

"Eventure Care"

 

Hilsner fra Zambia:

TG-aidprojektet gør en reel og betydelig forskel for eleverne i Zambia.

Læs eksempelvis brevene fra Ceciliah og Daniel, som er et par af de elever, der p.t. får glæde af TG-aidprojektet:

Vil du gerne vide mere?

Så er du altid velkommen til at kontakte os på tlf: 75 80 18 44 eller mail: adm@toerring-gym.dk