Musiklivet

Vi sætter en ære i god musik! Gør du også det, så har vi på TG meget at tilbyde dig. Tørring Gymnasium har et aktivt musikmiljø, og ud over de aktiviteter, der er knyttet til den egentlige musikundervisning, er der mange muligheder for musikalsk udfoldelse i skolens nye og moderne musikfaciliteter.

Se evt. mere om vores musikstudieretninger i videoen.

Musical & Teaterkoncert

Tørring Gymnasium har en stolt tradition for at sætte store musikalske produktioner op. Hvert andet år opfører gymnasiet under ledelse af musiklærerne en musical eller teaterkoncert med alt hvad dertil hører. Skolens musikelever udgør naturligvis kernen i disse opsætninger, men derudover deltager op imod en tredjedel af alle skolens elever på en eller anden vis i produktionen. Ud over at være en forrygende musikalsk oplevelse så udgør disse musikalske produktioner også en af skolens mange fællesskabsgivende aktiviteter på tværs af studieretninger og årgange.

I 2021/2022 opførte vi en flot teaterkoncert "Skybrud" under temaet hyldest til naturen. Se flere billeder her.

Bands

Har du lyst til at spille sammen med andre? TG har et rigt musikliv, og der er altid en række forskellige elevorkestre i spil. Skolens bands kan få øvetider i øvelokalerne udenfor undervisningstiden, og de viser ofte deres repertoire frem ved musikcafeer, fester og morgensamlinger m.m.

 

Lokaler og lydstudie

Musikundervisningen på TG foregår i gode og til formålet specialindrettede musiklokaler. Vi har et stort sammenspils­ og teoriundervisningslokale samt to nybyggede øvelokaler. Elever og elevbands kan ligeledes få adgang til øvelokalerne udenfor undervingen. Gymnasiet råder over et 16 spors digitalt lydstudie. Lydstudiet bruges til dels i undervisningen og du har som elev desuden mulighed for at tage et “kørekort”, så man selv kan indspille egne musikproduktioner.

Korprojekt

Holder du af at synge? Skolens kor, som ikke er en fast institution men altid oprettes til konkrete begivenheder, er grundstammen i musicalopsætningen. I de skoleår hvor der ikke opsættes musical, indøver koret en række satser som både kan være et helt værk eller en række sange af en bestemt komponist. Vi opfører musikken to gange, på Tørring Gymnasium naturligvis og herudover besøger vi ofte venskabsskoler i udlandet, og præsenterer dem for vores musikalske udfoldelser. Projektet samler normalt op imod 100 sangere suppleret af et eller flere bands.

Forårscafe

Forårscafe er den årligt tilbagevendende koncert­udstilling på TG. Musikholdene afvikler et brag af en koncert, hvor skolen musikhold og elevbands viser bud på både egne og andres kompositioner og billedkunstholdene viser projekter fra årets undervisning. Desuden danner forårcaféen også ramme om en opførsel af korprojektet, hvor alle skolens elever kan deltage.

 

TAG­festival

Danmarks største gymnasiefestival! Hvert år i maj bliver den årlige TAG­festival afholdt ved gymnasiet. Festivalen er udelukkende styret og drevet af frivillige elever fra festivaludvalget, som lægger et stort arbejde i at få festivalen på benene hvert år. Musikken bliver leveret af elever, som har relation til gymnasiet. Dvs. at det både er nye og gamle elever, som spiller til festivalen. På festivalen præsenteres blandt andet satire, rap, spoken words, musical, klezmo, jazz og klassisk rock, så der er noget for enhver smag.

Se billeder fra årets TAG-festival i galleriet.

 

Idræt

Idræt

Idræt efter skoletid er et tilbud til alle elever. Her er mulighed for at udbygge sine erfaringer med alt fra de traditionelle konkurrenceidrætter til nye alternative aktiviteter ­ eller blot konkurrere klasserne imellem. Generelt står skolens idrætslærere for undervisningen og coaching men der er også mulighed for at låne skolens idrætsfaciliteter på egen hånd i mellemtimer og efter skoletid, ligesom elever arrangerer aktiviteter og konkurrencer.

Idræt på egen hånd

Idrætten kan selvfølgelig også udforskes på egen hånd. Skolens idrætshal ligger som hjertet i skolen og vi har rigtig gode udendørsforhold. Skolen har desuden et træningsrum der kan benyttes af alle – også udenfor almindelig skoletid. Dette bliver til stor glæde for alle brugt flittigt af elever om eftermiddagen og i mellemtimerne.

Idræt for alle

Udover de traditionelle gymnasieturneringer forsøger vi på Tørring Gymnasium ligeledes at lægge fokus på idrætsglæden ud over konkurrencen. Således tilbydes mere motions­ og almenorienterede aktiviteter i frisport, hvor en idrætslærer varetager undervisningen. Elever og lærer vælger i samråd discipliner eller områder og de seneste år har dette blandet andet været volleyball, aerobic, badminton, grundtræning og lancierundervisning op mod årets gallafest.

 

Gymnasieturneringer

Skolen deltager i stort omfang i gymnasieturneringer. Igennem mange år har vi været regerende danmarksmestre i ultimate. Derudover deltager vi i fod­bold- og håndboldstævner og til tider også i basket­- og volleyballstævner.

  

Ultimate

Tørring Gymnasium har en stolt tradition for at vinde danmarksmesterskabet i ultimate. Det er DIN opgave
at sikre at det fortsat holder stik. Mød derfor op til ultimatetræning.

 

Fitness

Har du brug for at komme af med nogle aggressioner? Har du ønske om at 'shape' din 'body'? Så benyt dig af muligheden for at træne i gymnasiets fitnesslokale (i daglig tale 'bøfrum'). Det befinder sig under videnscenteret og må benyttes af alle med mindre det er optaget af undervisning.
Du kan bruge det i dine fritimer og efter skoletid. Og hvis du virkelig er tændt har du mulighed for at få din egen nøgle, så du også kan træne om aftenen og i weekenden.

Kunst


Billedkunst

Hvis du kunne tænke dig at arbejde med visuelle produktioner
(fx udarbejdelse af tegninger, malerier, skulpturer) så prøv vores billedkunstværksted. Her er der mulighed for at arbejde med egne produktioner eller få stillet opgaver, som øver din kreativitet. Frivillig billedkunst (som det også kaldes) tilbydes enten efter skole eller i vores flextime, hvor gymnasiet stiller materialer og vejledning til rådighed.

 

 

 

 

Kommende begivenheder

Du kan her følge med i de vigtige begivenheder der sker på Tørring Gymnasium. Her samler vi datoer og nyttig information for det pågældende arrangement. 

LÆS MERE

Musik, sport & kunst

Vi sætter en ære i god musik! Gør du også det, så har vi på TG meget at tilbyde dig. Tørring Gymnasium har et aktivt musikmiljø, hvad enten du ønsker at synge solo, i kor, spille i et band eller lære et nyt instrument. Læs mere om hvad vi tilbyder.

LÆS MERE
 

Fester & café

På TG er vi stolte af vores traditioner for gode fester og hyggelige fredagscafeer. Skolens festudvalg arrangerer i vid udstrækning festerne og sørger for bar, live­bands, DJ og alt andet der hører sig til en god fest.

LÆS MERE

Talentpleje

TG er en del af Akademiet for Talentfulde Unge ­ Region Midt. Akademiets talenter er elever, som er blevet valgt ud i 1.g. på baggrund af lovende særlige akademiske evner, bred faglig dygtighed og ikke mindst overskud til at skulle yde en ekstra indsats.

LÆS MERE

Udvalg

I Tørring Gymnasiums elevråd er elevernes indflydelse og daglige trivsel i fokus. Elevrådet er elevernes talerør til resten af skolen. Via repræsentanter i skolens udvalg og elevrådets egne interne udvalg er elever i høj grad med til at påvirke dagsordenen.

LÆS MERE

TGaid

"TGaid" samler ind til et sammenhængende uddannelsesprojekt med tilbud til unge i det nordlige Zambia. Skolen ligger ved Tanganyika­søen og rummer en efterskole og en mobilskole. Projekt Zambia tilbyder gratis undervisning til udvalgte unge, der ikke selv har råd til en uddannelse.

LÆS MERE

Vil du gerne vide mere?

Så er du altid velkommen til at kontakte os på tlf: 75 80 18 44 eller mail: adm@toerring-gym.dk