Kemi er det fag i gymnasiet, der beskæftiger sig med, hvordan alting er opbygget. Inden for moderne naturvidenskabelig forskning spiller kemi som videnskab en stadig vigtigere rolle for forståelse og udvikling af bl.a. bioteknologi, nanoteknologi, nye materialer, lægemidler og fødevareproduktion. I Danmark er vi med helt fremme inden for disse områder. Tænk f.eks. på Novo Nordisk (40 % af verdensproduktionen af insulin), Lundbeck (antidepressiver), Danisco (tilsætningsstoffer til fødevarer), Haldor Topsøe (katalysatorer), DTUs brintpille og mange flere. 

Kemi er et eksperimentelt fag, hvor vi i laboratoriet f.eks. undersøger hvilke farvestoffer slik indeholder, hvor meget alkohol, der er i vores hjemmebryggede øl eller f.eks. hvor meget phosphorsyre, der er i cola. Vi fremstiller også slik, farvestoffer, krudt, vin, medicin og andre spændende sager.

For at beskrive verden på en mere sammenhængende måde har vi et snævert samarbejde med især fysik og biologi om tværgående emner f.eks. om kroppens funktioner, om hjernen eller f.eks. om fremstilling af nye lægemidler. Kemi udbydes på både C-, B- og A-­niveau.