En af sommerens studenter fra Tørring, Maja Boldt Hansen, har skiftet en hverdag med bøger og tvivlsomme temperaturer ud med et ophold i Zambia. Her er hun en del af Projekt Zambia, der støttes af gymnasiets årlige indsamling, TGaid. Nedenfor fortæller Maja om sit første møde med landet og projektet.

"At komme til Zambia var et kæmpe kulturskift, hvor man lige skulle vænne sig til alle de nye indtryk. Vi rejste 6 personer sammen, hvor vi mødte yderligere 2 den sidste aften på vores hostel i Mpulungu. Det var en lang rejse med mange forskellige fly, bustur med afrikansk musik og til sidst en bådtur tværs over Tanganyikasøen.
Bådturen var en fantastisk oplevelse med en fantastisk udsigt ud over det evige vand og til sidst de små landsbyer i vandkanten. Efter de 3 dages lange rejse, gik det hele op i en højere enhed, da vi ankom til plottet mødt af de flinkeste ansatte. Man fik kram og zambiske håndtryk fra dem alle, og de var meget interesseret i at høre hvad man hed, hvordan rejsen havde været og hvad der havde fået en til at rejse en så lang vej blot for at hjælpe dem med at gøre deres hverdag nemmere!
De første 2 dage blev brugt på et introforløb, hvor vi blev vist rundt på hele plottet af de dejlige fra development team. Vi så Eventure Care, NSA, de skønne og frodige haver, deres skovområde med udsigt ud til hele “dalen” med alle de små landsbyer og søen som en spejlblank bund. Området var meget større end jeg havde regnet med, og der foregik så mange projekter hele tiden som alle var velkomne til at hjælpe til med. Vores “main bygning” er ud til søen og er omringet af de største mangotræer man kunne forestille sig med (forhåbentlig) snart modne mangoer!
Så alt i alt: Den oplevelse man får fra start her nede i smukke Zambia er bla. idyl, stor glæde (altid!), megen hjælpsomhed og ekstremt smukke omgivelser, som også i den grad er en kæmpe motivation for en når man står op kl 06:00 for at starte endnu en fantastisk (og hård) arbejdsdag på Eventure Zambia!"