Dagen før årets TGaid-projekt rundes af og gøres op, er vi nået til tredje og sidste dagbogsberetning fra Zambia, hvor vinderen af årets TGaid-legat, Amanda, er på besøg ved skoleprojektet, som støttes af elevernes indsamlingsprojekt "TGaid":

“LIVING LIBRARY

 En gang om ugen besøger Living Library henholdsvis Kasakalawi eller Chezi, hvor vi laver aktiviteter og lege med landsbyens børn. Aktiviteterne bliver udført i samarbejde mellem de frivillige, to tidligere NSA-elever og en medarbejder. Her er der fokus på udvikling af boglige, kreative og fysiske aktiviteter som stimulerer, inspirerer og giver lyst til at lære. I fællesskab sørger vi for at planlægge, strukturere og udføre aktiviteterne, ud fra planlagte mål. Heri er målet at udvikle evnen til at tage ansvar, formidle og samarbejde på en måde som er sjov for alle.

Visionen med Living Library er at fremme børnenes glæder og motivation gennem leg og læring, der er givende og meningsfuld i forhold til deres virkelighed.

Derudover er projektet en sjov og lærerig oplevelse for alle, som er med til at udvikle evnen til at lære fra sig og samarbejde mellem kulturer.

 Imens jeg har været hernede, har vi afholdt Living Library tre gange, og det er virkelig en fornøjelse hver gang. Der er ingen tvivl om at både de frivillige og de tidligere elever virkelig nyder at være en del af Living Library, og at være med til at give de lokale børn gode og sjove oplevelser, samt en masse læring. Derudover er Living Library virkelig med til at styrke fællesskabet mellem de frivillige, ansatte og de tidligere elever.“

Læs evt. mere om TGaid her!