Umiddelbart lyder det som en hård udmelding - "undgå at blive idioter" - men det var budskabet fra Rektor Johannes Grønager til dimittenderne i fredags. Han refererede til den oprindelige græske betydning af ordet, der ikke har den samme negative værdiladning som i dag. 'Idiot' kommer af 'idiṓtēs' og har betydningen:  privat person, lægmand, og uvidende person. Han appellerede hermed til at de unge fortsat ville søge fællesskabet, den fælles viden og den demokratiske sans.

Dette års studenter kan i den grad prale af ikke at være idioter. Gymnasiet har oplevet en årgang fuld af unge mennesker der i den grad har taget initiativ, dyrket den fælles viden og som har villet fællesskabet. Om der så har stået TGAid, musical eller TAG-festival på programmet. Og det har også sat sine spor på den elevtrivselsundersøgelse gymnasierne foretager hvert år. Her landede Tørring Gymnasium på en flot 3. plads ud af alle gymnasier i Danmark. Og når det går godt socialt, går det som regel også godt fagligt. Det kan spores på karakterne, og dimittendernes gennemsnit er landet på 7,6 og det er gymnasiets rekord - og højere end landsgennemsnittet.

Det kan være hårdt at nå det flotte faglige resultat, og det er en kamp mod egne, skolens, venners og familiens forventninger. Dette emne tog Simon Nils Ebbesen, 3.a, modigt op i sin studentertale. En af hans vigtige pointer var, at uanset hvilket tal der står nederst på eksamensbeviset, så har alle kæmpet en brav kamp for få huen, og at alle har noget at være stolte af. 

Dette års vindere af prisuddelingerne blev:

Louise Schrøder Sørensen, 3.e, fik Ambassadørprisen

Kirstine Øther Rasmussen, 3.a, fik Sydbanks rejselegat

Thea Bruun Jensen, 3.e, fik TGAid-prisen.

Stort tillykke til alle 117 studenter og tak for denne gang!