P.S. FRA ZAMBIA

Efter den flotte TGaid-indsamling på over 120.000 kr. har vi fået vinderen af årets TGaid-legat, Amanda, til at sende endnu en beretning fra hverdagen i Zambia, hvor hun er udsendt:

"MODULPAUSE OG TURE UD AF HUSET


Her hos Eventure er året opdelt i moduler, som hver består af fem uger, efterfulgt af to ugers modulpause mellem modulerne. Jeg skal være hernede i modul 5 og 6, som er de to sidste på året. Det første af de to moduler er nu gået, og der er derfor modulpause, hvilket vil sige at børnehaven og efterskolen (når den kører) holder lukket, men resten af Eventure kører stadig.

Derudover, har man, i pausen, mulighed for, at komme på nogle ture ud af huset. Eventure tilbyder både en tur ud til Eventure Falls og en tur til Nsumbu.

Eventure Falls er et vandfald, lige i nærheden af hvor vi bor. Turen dertil er en gåtur på ca. 2-2,5 timer, hvor man går i et super kringlet terrænet, gennem skoven, op ad bjerget, for at nå til vandfaldet. Udover at nyde udsigten til vandfaldet og den spændende gåtur, får man muligheden for at svømme ud og bade under et af de smukkeste naturfænomener, jeg nogensinde har set. Hele turen er guidet af Nicolas, en af vores søde medarbejdere.

Nsumbu-turen er en 3-dags tur til en logde, som ligger i nærheden af byen Nsumbu og en nationalpark. Vi sejlede afsted mod Nsumbu mandag klokken 06 og ankom til den fineste logde, med swimmingpool, bar, rigtige bade og toiletter ca. klokken 12. Her havde vi fået lov til at bo i telte, samt at gøre brug af deres faciliteter. Udover at bade, spise og slappe af, var vi på to gåture – den ene for at se området og den anden rundt i nationalparken, for at de på dyr.
På trods af at vi kun så flodheste, hjorte, vildsvin og fugle (ingen elefanter, til manges ærgrelse), var det en helt fantastisk tur, i den smukkeste natur. På denne tur havde vi begge vores bådmænd, Moses og Stephen med til at sejle, samt Nicolas til at være guide."