I mandags fik gymnasiet besøg af en repræsentant fra Eventure, der står for det uddannelsesprojekt, TGaid støtter. Med tak for den flotte indsats, skolens elever har ydet, blev dette års indsamling rundet officielt af. At pengene bruges godt, kan Amanda berette om. Hun er dette års vinder af TGaid-legatet og udsendt til Zambia: 

"HVERDAGEN I EVENTURE VILLAGE

 

Nu er halvdelen af mit ophold hernede ved at være gået, og jeg tænkte derfor, at det var oplagt at sende et lille skriv hjem om, hvad jeg får hverdagen til at gå med.

 

Helt overordnet, har min primære funktion været, at være i Eventure Care (børnehaven), hvor jeg har været en del af teamet og stået for både undervisning og samlinger, sammen med de lokale ansatte og de andre frivillige. Arbejdsdagen i Eventure Care er fra 7:30 til 11:30. Resten af dagen, når der ikke er møder, vask af uniformer, planlægning af undervisning eller andre EC-relaterede ting, laver jeg praktisk arbejde sammen med de ansatte og de andre frivillige. Det kan blandt andet være hjælp i køkkenet og i haven, fejning af stier, samle og hente firewood og andre ting, som er nødvendige for at få hverdagen i Eventure Village til at hænge sammen.

 

Som jeg sikkert har nævnt tidligere, er der ingen NSA-elever indtil starten af 2019, så derfor er vi, i den tid jeg er hernede, færre frivillige end normalvis. Det vil altså sige at vi nu er ca 10 frivillige, som alle er kommet herned med forskellige formål og har forskellige funktioner. Der er selvfølgelig nogle der er ledere, nogle der står for at få gjort klar til NSA-opstart og andre der er en del af EC-teamet. Derudover er der nogle der er her som en del af et praktikforløb, nogle der har sabbatår og andre der bare trængte til et afbræk fra hverdagen.

 

Men udover alle os frivillige, er der også ca. 15 lokale, som er ansat her i Eventure Village. Der er nogle som passer haven, nogle der styrer Eventure Care, en der har overblik over økonomien, to bådmænd, to tømrer, to køkkendamer, en gedepasser og nogle vagter. De ansatte er sindssygt vigtige her i Eventure Village, både for at få det hele til at hænge sammen, men også for vores fællesskab. Vi gør meget ud af at arrangere ting, hvor vi alle sammen kan være med. F.eks. fodboldkampe, filmaftner, svømmeture i søen eller en god omgang stoledans. De ansatte er uden tvivl uundværlige for os alle sammen, og det er helt sikkert noget af det, jeg er blevet mest positivt overrasket over, i forbindelse med mit ophold i Zambia.

 

Udover et helt fantastisk fællesskab, har jeg med mig allerede fået en masse helt fantastiske oplevelser med i bagagen. F.eks har det været helt fantastisk at opleve den kæmpe store kulturforskel, man bliver taknemmelig på en helt anden måde end man før har været, for alt hvad man har derhjemme, når man træder ind i nabo landsbyerne, som nærmest ligner en ulandskalender.

 

Der er ingen tvivl om at jeg klart vil anbefale alle jer der bliver studenter til sommer, at overveje, at tage til Zambia som frivillig, for det er uden sammenligning noget af det fedeste jeg har været med til. Så hvis man kunne tænke sig at have en helt masse at gøre med enten unge mennesker eller børn, lave en masse praktisk arbejde, være en del af et helt unikt fællesskab, opleve en helt anderledes kultur og have en hverdag der slet ikke er som den du kender, så er det måske noget for dig?

 

Slutteligt vil jeg, på vegne af alle os – både frivillige, ansatte og kommende elever, sige tusinde tak, for jeres kæmpe indsats i forbindelse med TG-aid. Vi er alle sammen meget glade og taknemmelige for resultatet og jeg er sikker på, at det bliver til stor gavn for mange mennesker."