En dagbogshilsen fra Zambia, hvor vinderen af årets TGaid-legat Amanda er på besøg ved skoleprojektet, som støttes af elevernes indsamlingsprojekt "TGaid".

"Julie og jeg tog afsted fra Billund mod Zambia søndag den 26. August, og ankom I Lusaka (Zambias hovedstad) mandag den 27. August, klokken ca 16, med flyskift i Stockholm og Etiopien og en enkelt landing i Zimbabwe.

Vi overnattede i Lusaka indtil onsdag, hvor der ventede os en laaang, meget intrassant, bustur (ca 16 timer) til byen Mpulungu, hvor vi havde vi en enkelt overnatning. Morgenen efter klokken ca 7 blev hentet i en båd som sejlede os til Eventure Village.
Første dag stod på rundvisning, besøg I en nærtliggende landsby, Shima til frokost, bad i søen samt at lære stedet og de andre frivillige at kende.

De efterfølgende dage stod på en del practical work, f.eks skulle vi lære at hugge fire wood, som bruges til madlavning i køkkenet – dette er en væsentlig del af livet I Eventure village.
Derudover har vi brugt en masse tid på klargøring til gæster i denne uge (36). Fra mandag til lørdag skal Eventure village nemlig have den amerikanske organisation Peace Corps på besøg, de afholder en camp for ca. 30 lokale drenge mellem 12 og 18, hvor de blandt andet skal lære om HIV, hvordan man behandler kvinder og andre vigtige ting i livet.

Næste uge starter Eventure Care, hvor vi blandt andet skal holde to års fødselsdag og det glæder jeg mig rigtig meget til!"

Læs evt mere om TGaid her: http://www.toerring-gym.dk/uddannelsen/internationalt/