Torsdag eftermiddag ankom 32 forventningsfyldte gymnasieelever fra Palencia til Tørring Gymnasium… og det er langt fra første gang, for samarbejdet mellem Tørring Gymnasium og gymnasiet Jorge Manrique i Palencia startede i 1995!

Da spanierne steg ud af bussen, blev de mødt af en varm velkomst fra skolens 2g-elever der har spansk. Tørring Gymnasium var nemlig selv på udvekslingsbesøg i Spanien i slutningen af september og nu er det endelig blevet vores tur til at gengælde den flotte gæstfrihed vi blev mødt med i Palencia.

I sprogundervisningen prioriterer vi udsynet højt, og med det følger rejsen. Derfor er det så vigtigt at eleverne oplever de kulturelle forskelle, får sat ansigt på og snakket med spanierne og får arbejdet med den globale/internationale bevidsthed. I undervisningen har 2g-eleverne forberedt en spansksproget rundvisning på skolen og desuden har eleverne været på spansk speed-dating, hvor en række samtaleemner dannede grundlag for at lære hinanden endnu bedre at kende. Og det fortsætter weekenden over, hvor spanierne altså er indlogeret hos de danske elevers familier.
“De laver en masse dejlig mad og store portioner” fortæller en spanier, mens en anden supplerer: “Jeg ankom til stearinlys, en tændt brændeovn, en hund på gulvtæppet og den dejligste stemning i en rolig landejendom”. Indtrykkene var mange og flere spaniere fortæller dagen efter deres ankomst at de “sjældent har sovet så godt og længe som efter denne første lange (rejse)dag”. De danske elever savner muligvis den spanske varme og tapas men de har glædet sig meget til at se deres nye spanske venner igen og lagt sig i selen at spanierne skal have et besøg de sjældent vil glemme og det kan spaniernes medrejste rektor, Arturo Polanco, sagtens genkende. Han finder netop udvekslingsaftalen med Tørring særligt givende. “Hvergang vi er afsted kommer vores elever hjem med oplevelser for livet”. Så længe leve udveksling!

Se flere billeder her