Her følger seneste beretning fra Zambia, hvor vinderen af årets TGaid-legat, Amanda, er på besøg ved skoleprojektet, som støttes af elevernes indsamlingsprojekt "TGaid":

"START I EVENTURE CARE

Mandag den 10. september startede Eventure Care op igen, efter at have holdt pause hen over sommeren.

Projekt Eventure i Zambia har, udover efterskolen NSA, også en børnehave. Her går ca. 40 lokale børn, som kommer hver dag, og er her fra 6:30 til 11:30.
I eventure Care modtager børnene undervisning, i blandt andet engelsk, matematik, hygiejne, kreativitet og andre vigtige ting – både til livet og til at blive skoleklar.
Derudover vægter vi meget højt at give børnene en masse kærlighed, knus og ros.

Som Frivillig ved Projekts by Eventure i Zambia, har jeg valgt at være en del af Eventure Care.
Sammen med en gruppe af de andre frivillige, hjælper jeg de to lokale der er ansat i Eventure Care, med at undervise, lege, trøste og praktiske gøremål – f.eks uddeling af mad, hjælp med at skifte til uniform og tandbørstning.

Nu er første uge gået, og det har været helt fantastisk at starte i EC.
Jeg, og de andre frivillige, blev modtaget af en gruppe glade og søde børn, som sætter kæmpe pris på os – bare fordi vi er der. De er nysgerrige for at lære os at kende og står i kø for at give knus, sidde på stød og flette hår. Derudover er det helt vildt fedt at være med til at lære dem vigtige ting, som f.eks alfabetet og tallene.

Udover opstart af Eventure Care, har denne uge også budt på fødselsdagsfest for børnehaven, som fylder to år! Så vi havde, i onsdags, inviteret alle børnene og deres forældre til fest i børnehaven. Der var pyntet op med balloner, der blev serveret kiks og saftevand og børnene fremførte et par danse for deres forældre, som blev frygteligt stolte af at de hvad deres børn havde lært.

Alt i alt har det været en super skøn (og hård) uge, med en masse nye indtryk og jeg glæder mig allerede til næste uge."

Læs evt. mere om TGaid her: http://www.toerring-gym.dk/uddannelsen/internationalt/